Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да съхраним салона.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да съхраним салона.

Колеги споделете какво сте правили по вашите Алфи за да запазите салона от протърквания ,скъсвания,петна и прочие.

Напоследък се чудя с какво да облека Волана,Скоростния лост и седалките за да ги предпазя от моите 100+ кила.

Гледах из Бриколаж ама големи грозотии за волани и миризма на китайско,пробвах и едни кожени ама искат шиене.

Как да го направим най-безболезнено и арно за окото и на допир?
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Карай си и не мисли за глупости... салоните са направени да издържат доста. След 2-3 години ако си все още със същата кола, можеш да я вкараш за пране на салона... след още 2-3 години ако продължаваш да си си със същата кошница, ще имаш много оферти в раздел купува/продава за запазени салони за твоята 147-ца и то за без пари... примерно м/у 100 и 300лв обикновен салон и от 200 до 500лв за кожен. Иначе по темата конкретно... аз в мойта не давам да се пуши и да се яде, нищо... никакви чипсове, вафли, шоколади... не се пият кафета и др. За сега върши работа.
    156 1.8 TS '98 144hp

Comment

E после се чудете защо никой не купува "обслужени" и "обгрижени" при някой с две леви ръце коли от форума /има такива ама се броят на пръсти/ а искат нов внос.
      Та иначе колега не яж, пий и пуши в салона и ако е кожен голями грижи няма да имаш, наистина и другите са издръжливи, ако го пазиш няма да имаш проблеми, а има и подобни теми, ползвай търсачката-иди и до гръцко пък си купи и от там нещо по хубаво, хем ще си направиш една почивка
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        иди и до гръцко пък си купи и от там нещо по хубаво
        Тук не те разбрах колега какво имаш предвид.
        Относно салона моя е обокновен текстилен,много харесвам кожения но немога да намеря ,иначе бих го сменил.

Comment

Имах предвид, че в Гърция има по голям избор на калъфи за салони и други екстри, има колеги, които ходя и внасят, може и с тях да се разбереш.
          За кожен трябва да пуснеш обява в купува и да чакаш, все ще излезе нещо /запазено/.Лично аз съм доволен от кожата и я считам определено за добра есктра, независимо от други мнения.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Ако слагаш нещо, то поне гледай да е по-хубаво от това което имаш.
            Недей да я загрозяваш.
            Предполагам, че си е купил щот ти харесва, кефи, радва...........
            А бе те са и взели всичкото хубаво............. просто се радвай на това за което си си дал парите...........
            Ако та кефи кожа, слагай. Както те е посъветвал колегата, бъди търпелив и се ще испадне нещо.
            sigpic
            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
            147 JTDm 140-Малката манекенка
            GT- JTDm 150

Comment

А някой сменял ли е топката на скоростния лост,че като гледам лостчето за задна ,не е от най стандартните.

Предната ми кола беше Фиат Мареа ,взех я с запазен салон волан и скоростен лост и за 2 години каране из София ,волана се изтърка адски много ,скоростния лост също а седалките леко избледняха и се понагънаха във външната част.

Някак си вече не ми беше такова удоволствие да влизам в нея и да я карам и започнах да се оглеждам за нещо по-така-Стило,147,156.

Тази съм я търсил почти 6 месеца и е доста запазена и някак си не ми се иска след 1 2 години каране да стане като Мареата,затова и пуснах тази тема.

Comment

Колега виж това http://www.piton.bg/ на тази фирма си взех и тапицерия и кожа(естествена) за волана, волана сам си го уших, в комлекта има и игла с конец както и 3 вида шев. Много е занимателно а и става супер.
                http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

Първоначално публикувано от fulcrum Покажи съобщение
                  Колега виж това http://www.piton.bg/ на тази фирма си взех и тапицерия и кожа(естествена) за волана, волана сам си го уших, в комлекта има и игла с конец както и 3 вида шев. Много е занимателно а и става супер.
                  Интересно,мерси колега тези техните съм ги мяркъл тук там из салони на разни автомобили и не сточт чак толкова зле.

Вчера гледах разни в Метро 90% бяха много зле ,имаше едини кожени ,които са само постелка над седалката но бяха кафеви иначе щях да взема един за проба.

Comment

Защо искаш да загрозиш така колата, салона ти няма да се износи за 100к км, нито за 200 или повече, почисти го и го освежи и това е приятел. Но да слагаш калъфи на седалките като на някой такси старо ужасТ. Волана се оправя само с обшиване на ест.кожа само. скоростната топка със обшиване може ако не е толкова зле. Моята само я почистих обстойно и блесна, била замърсена само
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                    X